جواد کریمی قدوسی:

شکل‌گیری پدیده نفوذ با تابلوی علم/ خطر نفوذ علمی پابرجا است.

نسخه قابل چاپ
گروه مطالب دیدگاه ها / شنبه ۱۶ مرداد ماه ۱۳۹۵ / 0 نظر

مشهد ـ کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به امکان وجود عناصر وابسته و جاسوس در برخی تیم‌های علمی گفت:‌ ممکن است پدیده نفوذ با تابلوی علم صورت گیرد و خطر نفوذ علمی همچنان باقی است.

 

جواد کریمی قدوسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پدیده نفوذ علمی اظهار کرد:‌ در گذشته یکی از تلاش‌های سرویس‌های جاسوسی دشمن نفوذ در فضای کار و تکنولوژی هسته‌ای بود و در واقع یکی از راه‌های نفوذ دشمن همین مباحث علمی و صنعتی بود.

وی افزود: به عنوان مثال در آن زمان پمپ‌های خلاء از کشوری خریداری شد، سازنده آن احتمال می‌داد که این تجهیزات ممکن است جهت سایت فردو مورد استفاده قرار گیرد به همین دلیل در طراحی این پمپ‌های خلاء روزنه‌هایی در حد چند میکرون را در نظر گرفته بود تا بعد از راه‌اندازی و شروع به‌کار آنها، این روزنه‌ها باعث انفجار پمپ شده  و سبب از بین رفتن کامل خط متصل به آن شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات دیگر صنعت هسته‌ای نیز از طرف سازندگان دچار نقص عمدی در طراحی و ساخت بوده‌اند تا در زمان بکارگیری از بین بروند، گفت: البته سیستم حراست و حفاظت مراکز هسته‌ای این اشکالات را شناسایی می‌کردند و کلیه اجناس خریداری شده توسط متخصصین این حوزه کنترل کیفی مجدد می‌شد.

کریمی قدوسی خاطرنشان کرد:دشمن در حوزه تکنولوژی دیجیتال نیز از ابزارهای خود در زمینه نفوذ و مقابله با ایران اسلامی بهره‌گیری می‌کند که نمونه بارز آن ویروس استاکس نت بود.

وی ادامه داد: اکنون و با توجه به سابقه نفوذ دشمن به لحاظ علمی و تکنولوژیکی می‌توان خطر پدیده نفوذ در ابعاد مختلف را نیز بررسی کرد، یکی از این ابعاد مراکز علمی و دانشگاهی است که در آن، اصل بر روابط بین این مراکز در داخل و خارج از کشور است.

نماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به این نکته که در ارتباطات علمی کشور با سایر کشورهای دنیا ممنوعیتی برای مراکز دانشگاهی وجود ندارد، گفت:در این‌گونه روابط که از طریق ارتباط سرپل‌های علمی و بین دانشگاه‌های کشور با سایر مراکز علمی جهان به‌خصوص در کشورهای غربی برقرار است، پدیده نفوذ با تابلوی علم صورت می‌گیرد و خطر نفوذ علمی همچنان باقی است.

کریمی قدوسی تأکید کرد: در داخل برخی تیم‌های علمی که برای تبادل دانش و فناوری با افراد و مراکز دانشگاهی به سراغ ما می‌آیند، تعدادی افراد وابسته و جاسوس وجود دارد که با تلاش خود در مذاکرات علمی سعی می‌کنند اطلاعات حساس و سری دانشمندان و نخبگان ما را تخلیه کنند.

وی افزود: باید در نظر داشت این کار را یک فرد یا گروه صنعتگر، سیاسی و یا یک خبرنگار نمی‌تواند انجام دهد، دلیل آن هم وجود حساسیت برروی اینگونه افراد است اما در تبادل اطلاعات و دانش بین تیم‌ها و گروه‌های علمی و مراکز دانشگاهی این امر بسیار راحت‌تر است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر این موضوع که دشمن از همه راه‌ها برای ضربه زدن به مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند و هیچ خط قرمزی در این خصوص ندارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه مسائل علمی ما مهمترین اسرار ماست، دشمن، گروه‌ها و تیم‌های علمی که برای تبادل دانش و اطلاعات به کشور ما می‌فرستد را با آموزش‌های ویژه اطلاعاتی آماده می‌کند و یا در کنار آنها اشخاص دوره دیده‌ای برای کنترل اوضاع در جهت منافع خود قرار می‌دهد و اگر بتوانند دانشمندانشان را نیز وادار می‌کنند تا با سوالات خاص به تجسس در اسرار علمی ما در زمینه‌های مختلف بپردازند.

لینک کوتاه مطلب: http://jkarimi.ir/?v=777

ارسال نظر

لطفا عدد تصویر را در کادر مقابل وارد کنید.